НАБУ повідомило про підозру у заволодінні коштами ексначальнику філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру трьом особам, які нібито причетні до схеми заволодіння коштами на закупівлі вугілля.
Артем Мироновичфото: ЦТС

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили двом колишнім посадовцям філії АТ «Укрзалізниця» та ще одній особі про підозру у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП повідомили трьом особам про підозру у заволодінні майном АТ «Укрзалізниця», що завдало державній компанії 11,8 млн грн збитків. Йдеться про: заступника керівника однієї із філій АТ «Укрзалізниця»; керівника відділу матеріально-технічного забезпечення і керівника приватної компанії-переможця торгів», – ідеться у повідомленні.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел у НАБУ і САП, про підозру повідомили колишньому заступнику начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артему Мироновичу, екскерівнику відділу матеріально-технічного забезпечення цієї ж філії УЗ Віктору Романчуку та ексдиректорці ТОВ «Коларес-Брокерс» Марії Яхніній.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування цієї ж справи. У межах слідства детективи провели обшук у колишнього начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Максима Міняйла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: