Закупівля вугілля для УЗ: стосовно підозрюваної проведуть заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд дозволив проведення заочного розслідування стосовно колишньої директорки ТОВ «Коларес-Брокерс» Марії Яхніної, яку НАБУ і САП підозрюють разом з колишнім заступником начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артемом Мироновичем у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Таке рішення 19 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 квітня 2019 року за №52019000000000334, щодо (Марії Яхніної – ред.), яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

ПАТ «Укрзалізниця» відсторонила Мироновича від посади, оскільки йому повідомили про підозру в корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: