Зеленський розповів про нараду з членами Кабінету міністрів

Читать на русском
Зеленський сьогодні, 25 вересня, провів нараду і з урядовцями та Офісом президента щодо зернового експорту.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 25 вересня, провів нараду і з урядовцями та Офісом президента, зокрема, стосовно зернового експорту.

Про це український лідер сказав у вечірньому відеозверненні.

«Провів нараду і з урядовцями та Офісом щодо нашого зернового експорту. Скоординували подальші кроки та зафіксували досягнуті результати», - йдеться у заяві.

19 місяців великої війни: топ останніх обіцянок ЗеленськогоЗеленський за останній час давав обіцянки щодо перевірки рішень ВЛК, виборів, держбюджету-2024 та постачання озброєння.

За його словами, Європейська комісія підтримала дорожню карту взаємного моніторингу експорту зерна і це повністю раціонально.

Також Зеленський додав, що поступово прибираються емоції з цієї теми за більшістю питань. Він уточнив, що робота із сусідами може й мусить стати цілком конструктивною, і Україна все для цього робить.

«Я вдячний тим нашим партнерам, які не допустили порушень торговельних правил Євросоюзу та Угоди про асоціацію. Такої ж конструктивної спільної роботи, як і з Болгарією та Румунією, очікуємо і від інших трьох країн-сусідів», - сказав президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні був важливий звіт від міністра оборони Умєрова: перші американські танки «Абрамс» уже в Україні. Готуємо їх, щоб посилити наші дії проти окупантів. І це буде суттєве посилення.

  • Працюємо й для того, щоб отримати всі інші так необхідні нам збройні можливості. Це стосується і F16 – триває підготовка пілотів та інфраструктури. Це стосується і далекобійної зброї – ми робимо все, щоб Україна могла робити більше для визволення своєї території. Так само і з ППО. Щоб закрити всю територію нашої держави, потрібно більше систем, ніж у нас зараз є.

  • Найкраще – щоб ми могли виробляти і ППО, і інші передові зразки зброї. Це безальтернативно. Щоб гарантувати безпеку Україні. І ми будемо виробляти, крок за кроком побудуємо всі необхідні виробництва.

  • Сьогодні міністр стратегпрому Камишін доповів щодо підготовки першого Форуму оборонних індустрій: вже є понад 160 компаній, які будуть учасницями. 26 країн. Різні частини світу: Америка, Азія, Європа, Австралія. Виробники повного спектра озброєнь.

  • Провів сьогодні також наради щодо підсумків візиту в США й Канаду та зустрічей із лідерами держав-партнерів на полях Генеральної Асамблеї ООН.

  • Лише під час однієї атаки проти України минулої ночі ворог використав 33 ударні засоби – «шахеди», ракети. Більшість із них – проти Одеси та області. Більшість із них збито. На жаль, не всі. На жаль, були влучання. Але 30 цілей із 33 були знешкоджені. Важливо пам’ятати, що кожна знешкоджена ціль – це врятовані життя.

Нагадаємо, що Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країни.

Також «Слово і діло» зібрало головні обіцянки Зеленського за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: