У Оттаві розпочалася зустріч Зеленського з Трюдо: які теми обговорять

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Канади розпочав переговори з прем'єр-міністром країни Джастіном Трюдо.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Канади розпочав переговори з прем'єр-міністром країни Джастіном Трюдо.

Про це повідомляє пресслужба глави української держави.

Там розповіли, що лідери проведуть переговори як віч-на-віч, так і в розширеному форматі. Вони обговорюватимуть оборонні потреби України, подальшу фінансову та гуманітарну підтримку нашої держави, а також розширення співробітництва між країнами.

Крім того, лідери України та Канади візьмуть участь у підписанні двосторонніх документів та зустрінуться з представниками ЗМІ.

«Дякую за вашу підтримку з перших днів повномасштабної війни – це телефонні дзвінки, а також реальні кроки вашого уряду та всіх канадців. Я хочу подякувати за те, що у цей скрутний період ви прийняли українців, допомагаєте нам на полі бою – військова, фінансова, гуманітарна допомога. Дякую, що ви з нами, що ви стоїте заради нашої перемоги», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент прибув до Канади 22 вересня. До цього Зеленський перебував із робочим візитом до США. 21 вересня президент України провів низку зустрічей з керівництвом обох палат американського Конгресу, а також зустрівся із президентом США Джо Байденом у Білому домі.

За підсумками зустрічі лідерів країн стало відомо, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 325 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: