Польський прем'єр закликав Зеленського більше ніколи не ображати поляків

Читать на русском
Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький попередив президента України Володимира Зеленського, щоб той не ображав поляків.
Фото: PAP/Marcin Obara

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький попередив президента України Володимира Зеленського, щоб той не «ображав» поляків. Так глава польского уряду відреагував на заяву українського лідера на Генасамблеї ООН, де той розкритикував дії Польщі.

Про це повідомляє державне інформаційне агентство PAP, цитуючи заяву прем'єра під час зустрічі з виборцями в місті Свіднік на сході Польщі.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Моравецький почав говорити про відносини з Україною, нагадавши, що там ведеться війна за безпеку Європи.

«Ми знаємо про це і допомагаємо відправкою зброї, організацією постачання зброї, тому що зараз, насамперед, ми озброюємося самі. Але хаб у Жешуві, спеціальний логістичний центр, працював, працює і працюватиме разом із нашими союзниками», – запевнив він.

У той же час прем'єр Польщі закликав Зеленського більше ніколи не говорити погано про поляків.

«Президенту Зеленському ніколи більше не варто ображати поляків, як він це зробив нещодавно в ООН. Поляки цього не допустять. І захист польського доброго імені – це не тільки мій обов'язок і честь, а і найважливіше завдання уряду Республіки. Ми захищатимемо всі наші аргументи в нинішньому геополітичному контексті і ми знаємо, як вони мают бути оформлені», – заявив Моравецький.

Нагадаємо, 19 вересня Володимир Зеленський, коментуючи заборону деяких країн на імпорт українського зерна, заявив, що «деякі в Європі підривають солідарність та влаштовують політичний театр, роблячи із зерна трилер».

Також повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що має намір зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити політичні розбіжності. Але він прагне зробити це сам на сам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: