У МЗС розкрили деталі зустрічі посла з польською владою та закликали Варшаву «відкинути емоції»

Читать на русском
Міністерство закордонних справ у відповідь на виклик польською владою посла України Василя Зварича закликало Варшаву відкинути емоції та повернутися до конструктивного діалогу.
Фото: cyprus-daily.news

Міністерство закордонних справ у відповідь на виклик польською владою посла України Василя Зварича закликало Варшаву відкинути емоції та повернутися до конструктивного діалогу.

Заяву, присвячену цій темі, опублікував речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Він повідомив, що зовнішньополітичне відомство докладно поінформоване про зустріч українського посла із заступником глави польського МЗС.

«Під час цієї зустрічі український посол вкотре роз'яснив українську позицію щодо неприйнятності для України польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна», – зазначив Ніколенко.

У МЗС додали, що посол також наголосив на некоректності порівняння, яке зробив президент Польщі Анджей Дуду під час свого візиту до Нью-Йорка. Той,, коментуючи конфлікт через імпорт зерна, порівняв Україну з людиною, що тоне.

«Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Українська сторона запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики. Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло», – наголосив спікер.

Нагадаємо, посла Зварича викликали в польське МЗС через слова президента Володимира Зеленського. Варшаві не сподобалося, що український лідер заявив, що деякі країни ЄС симулюють солідарність та цим грають на руку росії.

На тлі напруженості у відносинах між Україною та Польщею було скасовано зустріч Володимира Зеленського та Анджея Дуди у Нью-Йорку. Крім того, у Польщі заявили, що можуть скоротити підтримку українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: