Зеленський зустрівся із конгресменами США: що обговорили

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США провів низку зустрічей із керівництвом обох палат американського Конгресу.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США провів низку зустрічей із керівництвом обох палат американського Конгресу.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Білий дім закликав Конгрес більше допомагати УкраїніУ Білому дому розраховують на переконливість Зеленського, тому закликають Конгрес схвалити фінансування додаткової підтримки для України.

Під час переговорів у верхній палаті Конгресу – Сенаті – Зеленський зустрівся з лідером Демократичної партії у Сенаті США Чаком Шумером, лідером Республіканської партії у Сенаті Мітчем Макконнеллом та сенаторами.

Президент поінформував законодавців про перебіг бойових дій, першочергові оборонні потреби України та необхідність посилення здібностей українського ППО, особливо у зв'язку з наближенням зими.

«Завдяки Сенату, завдяки Президенту США кожному громадянину Сполучених Штатів українські воїни очищають нашу землю від російських загарбників. Підтримка України означає посилення східного флангу НАТО. А наша перемога буде спільною перемогою народів України, США та всього вільного світу», – зазначив Зеленський.

Крім того, глава держави поговорив зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії у Палаті представників Стівом Скалізом, лідером Демократичної партії у Палаті представників Хакімом Джефрісом та конгресменами Сполучених Штатів.

«Україна щиро вдячна Палаті представників, обом партіям та всьому американському народу за непохитну підтримку. Водночас ми досягли значного прогресу у захисті демократії, свободи та гідності – цінностей, на яких базуються обидві наші країни», – сказав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прибув до США 18 вересня. Попередні дні він провів у Нью-Йорку, виступив на Генасамблеї ООН та на засіданні Радбезу ООН.

На сьогодні у нього заплановано зустріч із президентом США Джо Байденом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: