Зеленський обговорив з Шольцом посилення ППО в Україні

Читать на русском
У Нью-Йорку президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський провів переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Український лідер подякував Німеччині за вагому довготривалу підтримку України у протидії російській агресії, окремо відзначивши нещодавні оборонні пакети, надані Німеччиною, та внесок у посилення протиповітряної оборони нашої країни.

Крім цього, Зеленський поінформував Шольца про перебіг подій на фронті та розповів про першочергові потреби України.

«Президент відзначив важливість подальшого посилення української ППО для захисту цивільної інфраструктури напередодні зими та функціонування «зернового коридору»», – йдеться в повідомленні.

Також глава держави наголосив, що отримання додаткових потужностей ППО дозволить зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси.

Сторони обговорили і підготовку до міжнародної Конференції з питань відновлення України, що відбудеться в Німеччині влітку 2024 року.

Нагадаємо, у Нью-Йорку тривають загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому бере участь президент України Володимир Зеленський.

У серпні Німеччина передала Україні дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіуса дії IRIS-T.

А 19 вересня стало відомо, що до нового пакету допомоги Україні від Німеччини увійдуть дві сотні броньованих машин MRAP, а також боєприпаси для мінометів і артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: