Зеленський прибув до Нью-Йорка і розкрив плани свого візиту

Читать на русском
Зокрема, у вівторок очікується виступ президента на загальних дебатах Генасамблеї ООН, у другій половині дня - на саміті щодо Цілей сталого розвитку.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 18 вересня, прибув до США з робочим візитом. Зокрема, він планує брати участь у низці заходів ООН.

Про це український лідер повідомляє у Telegram.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Він повідомив, що в Нью-Йорку одразу відправився до українських воїнів, які проходять в США лікування та реабілітацію. Також анонсував участь у Генеральній Асамблеї ООН, Саміті цілей сталого розвитку, Раді Безпеки та проведення двосторонніх зустрічей.

Як повідомляється, у вівторок очікується виступ президента на загальних дебатах Генасамблеї ООН, у другій половині дня - на саміті щодо Цілей сталого розвитку.

Зокрема, у планах Зеленського переговори з президентом США Джо Байденом, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом та зустрічі з американським бізнесом, журналістами і громадою.

Згідно зі словами Зеленського, ключовим принципом усіх базових міжнародних документів, у тому числі Статуту ООН, є територіальна цілісність держави. І зараз цьому документу необхідно повернути повну силу, яку зруйнувало російське вторгнення, та збільшити можливості Організації зупиняти агресію та запобігати її.

Нагадаємо, що остання на цей момент зустріч президентів України та США відбулася у липні під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський наступного тижня відвідає Генеральну Асамблею ООН. Там він, швидше за все, проведе переговори з генсеком ООН, а також зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю.

Також ЗМІ дізналися дату зустрічі Зеленського з Дудою в Нью-Йорку.

Окрім цього, стало відомо, що Зеленський найближчими днями зустрінеться з президентом Бразилії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: