Білий дім закликав Конгрес більше допомагати Україні

Читать на русском
У Білому дому розраховують на переконливість Зеленського, тому закликають Конгрес схвалити фінансування додаткової підтримки для України.
Фото: AP Photo / Susan Walsh

У середу, 20 вересня, Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити фінансування додаткової підтримки для України.

Про це повідомляє Reuters.

За словами речника Білого дому Джона Кірбі, президент США Джо Байден очікує зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським, щоб безпосередньо дізнатися про перспективи ситуації на фронті.

«Це дійсно критичний час, оскільки наближається похолодання», – зауважив Кірбі.

Також він зазначив, що Білий дім закликав Зеленського зустрітися з законодавцями США для обговорення військової підтримки, враховуючи висловлений деякими політиками спротив.

Кірбі наголосив, що якщо президенту рф володимиру путіну дозволять захопити Україну та просунутись до кордонів НАТО, ціна буде «значно вищою».

«Якщо вам здається, що ціна підтримки України зараз висока, просто подумайте, наскільки вищою вона буде у крові та коштах, якщо ми просто віддамо йому Україну. Тоді, можливо, мова йтиме і про кров американціва», – сказав він.

Посадовець також сказав, що Володимир Зеленський є «кращим посланцем народу України та ЗСУ, що здатний розповісти світу про хід контрнаступу та необхідність руху вперед».

Як повідомлялося, адміністрація президента США Джо Байдена попросить Конгрес про додаткове фінансування для України.

Також радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван оцінив перспективи подальшої підтримки України Конгресом США.

Згодом стало відомо, що найближчим часом Україна не отримає ракети ATACMS від США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: