В уряді Німеччини спростували слова Пісторіуса про швидке рішення щодо ракет Taurus для України

Читать на русском
Уряд Німеччини поки не може визначити точних термінів ухвалення рішення про можливу передачу Україні далекобійних ракет Taurus, заявив речник відомства.
Фото: dpa-international.com

Уряд Німеччини поки що не може визначити точних термінів ухвалення рішення про можливу передачу Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це повідомив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, його цитує Укрінформ.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, наразі не можна говорити про будь-які зрушення з цього питання.

«Є досить чітка позиція, яку ми задекларували: ми постійно обговорюємо такі питання у тісних довірчих розмовах із нашими найближчими союзниками... Нині я не бачу новин на найближче майбутнє», – сказав Гебештрайт.

Спікер зізнався, що «здивувався» повідомленнями ЗМІ про те, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус нібито заявив, що рішення щодо постачання ракет буде прийнято протягом 1-2 тижнів.

«Інтерпретація, яку я читаю у повідомленні інформаційного агентства, що, мовляв, міністр оборони анонсує ухвалення рішення протягом двох тижнів – це дуже перебільшено», – заявив речник.

Він також сказав, що «не існує прискорених рішень» щодо постачання сучасної зброї. Гебештрайт зазначив, що Німеччина і так є другим найбільшим постачальником зброї України.

Нагадаємо, сьогодні німецькі ЗМІ поширили заяву Пісторіуса про те, що ухвалення рішення про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів.

Водночас, 11 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після переговорів із колегою з Німеччини Анналеною Бербок заявив, що у питанні надання ракет Taurus є прогрес.

Депутат Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн заявила, що канцлер Олаф Шольц – єдиний, хто у коаліції блокує рішення про постачання Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: