Німеччина виділила Україні пакет озброєнь на 400 млн євро: що у списку

Читать на русском
Уряд Німеччини виділить ЗСУ пакет військової допомоги на 400 мільйонів євро. Україна, серед іншого, отримає 200 бойових броньованих машин MRAP, 480 мін реактивного типу АТ2, 50 надводних дронів, системи розмінування, а також генератори.
Фото: mil.in.ua

Уряд Німеччини надасть Збройним силам України пакет військової допомоги на 400 мільйонів євро.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони країни.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Там зазначено, що Україна отримає 200 бойових броньованих машин MRAP, 480 мін реактивного типу АТ2, 50 надводних дронів, системи розмінування, а також генератори.

Німеччина також має намір поставити Україні велику партію боєприпасів:

  • 30 000 155-мм артилерійсько-фугасних снарядів
  • близько 3800 димових боєприпасів для 155-мм артилерії
  • 105 000 120-мм фугасних, димових та легких мінометних боєприпасів.

Крім того, у повідомленні зазначено, що німецький уряд хоче посилити протиповітряну оборону України в майбутньому, наприклад, за допомогою зенітних танків Gepard та зенітних систем середньої дальності Iris-T.

Нагадаємо, на початку вересня Німеччина поставила Україні понад 10 тисяч снарядів на самохідні зенітні установки Gepard, а також броньований мостоукладач Beaver. Крім того, ЗСУ отримали від німецького уряду 20 бойових машин піхоти Marder разом із боєприпасами.

Раніше у Міноборони Німеччини назвали пріоритетні напрями у військовій допомозі Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: