Німеччина виділить Україні додаткові 20 млн євро – Бербок

Читать на русском
Цього року гуманітарна допомога Німеччині для України вже досягла 380 млн. євро, зазначила Анналена Бербок.
фото МЗС України

Влада Німеччини збільшить невідкладну гуманітарну допомогу Україні на 20 млн євро. Її спрямують на підготовку до зимового періоду.

Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на брифінгу у Києві у понеділок, 11 вересня. Трансляцію вела пресслужба МЗС у Facebook.

У Мінфіні Німеччини розповіли, скільки коштів планують щороку виділяти Україні на зброюУряд Німеччини заклав у оборонні витрати щорічну військову допомогу Україні у розмірі 5 мільярдів доларів. Про це заявив голова німецького Мінфіну Крістіан Лінднер.

«Ми підтримуємо Україну в її підготовці до зими та збільшуємо ще раз невідкладну гуманітарну допомогу обсягом 20 млн євро. Лише цього року наша гуманітарна допомога сягає 380 млн євро. Ми підтримуємо Україну в її обороні проти російської агресії в економічному плані, зброєю та гуманітарною допомогою. Із 22 млрд євро Німеччина є другим донором України у світі», – заявила вона.

Бербок припустила, що влітку було менше атак росії на інфраструктуру України, бо кремль зберігає ракети на зиму – «коли удари відчуватимуться болючіше».

Нагадаємо, сьогодні вранці Анналена Бербок прибула до Києва із неоголошеним візитом.

Раніше повідомлялося, що Німеччина підготує 10 тисяч українських солдатів до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: