Німеччина підготує 10 тисяч українських солдатів до кінця року

Читать на русском
Німеччина до кінця поточного року підготує загалом 10 тисяч українських військових та продовжить надавати іншу військову підтримку Україні.
Фото: Telegram / Military Media Center

Бундесвер підготує до кінця року загалом 10 тисяч українських солдатів і продовжить надавати військову підтримку Україні.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час дебатів у Бундестазі в середу, повідомляє Укрінформ.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Путін не повинен досягти своїх цілей – це безсумнівно. Тому підтримка України має здійснюватися на всіх рівнях до тих пір, поки у цьому є потреба», – підкреслив Пісторіус.

Також він зазначив, що якість підготовки отримала визнання у ЗСУ.

Глава Міноборони нагадав, що Німеччина – другий після США постачальник допомоги Україні. «Щодня німецька зброя рятує життя в Україні», – наголосив Пісторіус.

Політик зауважив, що напад рф на Україну – це «фундаментальна атака на глобальний безпековий порядок, міжнародне право та західний спосіб життя».

«У такій ситуації Німеччина «не може дозволити собі йти на компроміс щодо своєї безпеки, а відтак потрібно більше інвестувати у Бундесвер, збільшувати виробництво озброєнь, зокрема, танків і систем ППО», – резюмував посадовець.

Нагадаємо, у липні Україна отримала нову допомогу від Німеччини, до якої увійшли, зокрема, зенітки Gepard, дрони та всюдиходи.

У серпні повідомлялося, що Німеччина поставила Україні новий пакет допомоги, до якого увійшли танки, дрони та мільйони набоїв.

На початку вересня Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: