Глава Міноборони Німеччини спрогнозував, коли може бути прийняте рішення щодо Taurus для України

Читать на русском
Німеччина може протягом одного-двох тижнів визначитися, чи поставлятиме Україні ракети Taurus, прогнозує міністр оборони.
Reuters

Ухвалення рішення про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів.

Такий прогноз дав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомляє Tagesschau.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Федеративна Республіка Німеччина має виявити такий рівень обачності, навіть якщо нашим українським друзям це важко зрозуміти», – сказав Пісторіус.

Він зазначив, що Німеччина має на кожному кроці зважувати наслідки надання тієї чи іншої зброї. Крилаті ракети мають дальність дії більше, ніж будь-яка інша зброя, поставлена на сьогоднішній день, і є «дуже складним промисловим продуктом», додав міністр.

Нагадаємо, 11 вересня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після переговорів із колегою з Німеччини Анналеною Бербок заявив, що у питанні надання ракет Taurus є прогрес.

Депутат Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн заявила, що канцлер Олаф Шольц єдиний у коаліції блокує рішення про постачання Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: