Карабах, Курили і Калінінград: у РНБО заявили, що відкриття других фронтів проти рф допоможе Україні

Читать на русском
Якщо будуть відкриватися другі фронти для російської федерації, які вона штучно зробила власними діями за свою коротку історію, вони нам будуть дуже-дуже якісно допомагати.
Укрінформ

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що відкриття додаткових фронтів на захоплених рф територіях інших країн дуже допомогло б Україні боротися з російським вторгненням.

Про це Данілов повідомив в ефірі спільного телемарафону.

«Після того, як Нагірний Карабах ввів воєнний стан у себе на території сьогодні, я можу сказати: там дійсно відбуваються події. «Байрактари» не тільки утюжать на сьогоднішній день орків на нашій території, вони відпрацювали в Нагорному Карабаху. І там Вірменія сьогодні звертається до РФ, щоб вона допомогла їм військами. Але вони звідти війська знімали і відправляли на нашу країну минулого тижня. Ми відслідковували ці колони, які йшли. І ми розуміємо, що та допомога, яку РФ обіцяла Нагірному Карабаху і Вірменії, мабуть, там навряд чи з’явиться», - заявив секретар РНБО.

Японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда також вперше за довгий час підняв у публічній площині питання Курильських островів, що привело росію в стан тихої паніки. При цьому, Данілов звернув увагу на те, що сьогодні, після заяви стосовно належності Японії чотирьох островів Курильської гряди, РФ розпочала навчання.

Проте кількість військових, які є в тому секторі Курильських островів, на сьогоднішній день вкрай мала, тому що вони їх усіх відправили на війну в Україну.

«Чим буде закінчуватися ця ситуація, поки що невідомо. Але якщо будуть відкриватися другі фронти для Російської Федерації, які вона штучно зробила власними діями за свою коротку історію, вони нам будуть дуже-дуже якісно допомагати», - додав Данілов.

Данілов зазначив, що Грузії потрібно себе проявити та спробувати повернути свої території, що окуповані росією.

«Але якби і Придністров’я, і Грузія, і всі б сьогодні займалися поверненням своїх територій… Більш того, Польща поки що не на офіційному рівні вже виступила з претензіями на Калінінградську область. Це б нам точно допомагало, тому що їм би було чим займатися, крім того, щоб нищити наші міста і села, вбивати наших дітей і жінок», - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Японії. Він подякував країні за допомогу, а також заявив про необхідність створення нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у разі загрози для світу.

Також Японія приєдналася до світових санкцій проти росії та Білорусі.

Раінше Михайло Подоляк повідомив, що в росії розвиваються два процеси, руйнівні для режиму путіна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: