Вірменія допустила визнання Карабаху частиною Азербайджану та вихід з ОДКБ

Читать на русском
Пашинян зазначив, що Вірменія могла б закуповувати військову техніку в інших країнах, але членство в ОДКБ закриває ці можливості.
Фото: Павло Бідняков

Вірменія готова визнати територіальну цілісність Азербайджану у 86 600 квадратних кілометрів, що також включає Нагірний Карабах.

Про це на заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише Armenpress.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Зазначається, що вірменська сторона вважає важливим створення міжнародних гарантій для переговорів між Єреваном та Баку.

«Ми маємо на увазі, наприклад, що питання про права та безпеку вірмен Нагірного Карабаху можна просто забути, і Азербайджан продовжить політику етнічної чистки та геноциду вірмен Нагірного Карабаху із застосуванням сили», – сказав Пашинян, наголошуючи на важливості гарантій того, що ця політика не буде продовжена після визнання.

Також прем'єр-міністр Вірменії заявив про можливість виходу країни з ОДКБ.

«Говорячи про вихід з ОДКБ, я маю на увазі насамперед зобов'язання організації. Я б не сказав, що це питання зняте з порядку денного, тому що поки що є питання, які потрібно обговорити, і це питання обговорюється», – сказав він.

Пашинян зазначив, що Вірменія могла б закуповувати військову техніку в інших країнах, але членство в ОДКБ закриває ці можливості.

Раніше Вірменія заявила, що вважає недоцільним проводити цього року на своїй території навчання Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

А у листопаді в Єревані пройшов саміт ОДКБ за участю лідерів росії, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Таджикистану. Тоді Вірменія відмовилася підписати певні рішення за підсумками зустрічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: