Ердоган заявив, що путін виступає за «припинення війни якнайшвидше»

Читать на русском
Ердоган заявив, що путін виступає за якнайшвидше припинення війни проти України. На запитання, чому він так вирішив, президент Туреччини відповів, що просто вірить його словам.
Фото: РІА Новини

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що російський диктатор володимир путін виступає за припинення війни проти України «якнайшвидше».

Він сказав про це в інтерв'ю PBS.

Невиїзний: кого із світових лідерів приймав у себе путін після видачі ордера на його арештПутін після того, як МКС видав ордер на його арешт, перестав виїжджати за кордон. У росію приїжджають в основному лідери країн Африки та колишнього СРСР. Більше – на інфографіці.

«Мені потрібно бути гранично ясним та відвертим. Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. І щоб війна закінчилася якнайшвидше, нам хотілося б сподіватися. І путін насправді виступає за припинення цієї війни якнайшвидше», – сказав Ердоган.

На запитання журналіста, що змусило його так думати, турецький лідер відповів: «Я просто беру до уваги слова лідера. І путін виступає за припинення цієї війни якнайшвидше. Це те, що він сказав. І я вірю його словам».

Ердоган також вважає, що на сьогоднішній день неможливо змусити росію піти з Криму. «Ще у 2014 році я мав певні дискусії та переговори з президентом путіним з приводу Криму. І моя дискусія не мала успіху. І я не зміг змусити їх піти із Криму. І я думаю, що зараз це теж неможливо. Я думаю, час покаже», – розповів він.

Нагадаємо, 4 вересня Ердоган приїжджав до путіна в Сочі та обговорював із ним відновлення зернової угоди. Путін заявив, що росія не готова відновлювати участь, оскільки має низку вимог.

Ердоган, у свою чергу, вважає, що альтернативи Чорноморській зерновій ініціативі немає, тому Туреччина й надалі виступатиме за її продовження. За інформацією ЗМІ, він просив лідерів G20 виконати деякі вимоги рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: