Готував удари по київських ТЕЦ: військового-контрактника затримано за шпигунство для ворога

Читать на русском
СБУ затримала контрактника Національної гвардії, який готував ворожі удари росії по столичних ТЕЦ.
фото СБУ

Служба безпеки затримала військовослужбовця за контрактом в одній із військових частин Нацгвардії, який готував ворожі удари по теплоелектроцентралях Києва.

Про це повідомила пресслужба СБУ 11 вересня.

Скільки інформаторів рф та коригувальників затримала СБУ за час війниСБУ щомісяця затримує в середньому близько 30 російських інформаторів та коригувальників вогню. Динаміка – на інфографіці.

Як повідомляється, агент ФСБ у Києві займався підготовкою нових повітряних атак росії по об'єктах критичної інфраструктури. Фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Військового просили збирати геолокацію теплових електростанцій у столиці.

Також ворога цікавили відомості про технічний стан енергооб'єктів та рівень їх захисту підрозділами Сил оборони. Всю отриману інформацію російський агент направляв резиденту через месенджер у вигляді фотографій із описом системи охорони.

За кожне виконане завдання обидва фігуранти отримували від свого куратора з ФСБ від 100 до 1 тис. доларів, сума залежала від складності виконаної роботи та важливості отриманої інформації.

За даними СБУ, ці дані були потрібні окупантам для підготовки нових повітряних ударів по Києву на період холодів.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час багатоетапної спецоперації під час виконання ним ворожого завдання. При обшуках за місцем проживання в Києві виявлено комп'ютерну техніку та мобільний телефон з підтвердженнями розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозри за ч.2 ст.28 та ч.2 ст.111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Затриманий агент ФСБ перебуває під вартою.

Нагадаємо, у серпні також був затриманий агент росії, який збирав дані для удару по Києву. А у Харкові затримали жінку, яка робила «селфі» на тлі заводів та відправляла ворогові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: