У рф хочуть виставити Польщі рахунок за звільнення від німців в часи Другої світової війни

Читать на русском
В росії вважають, що Польща повинна розрахуватись з ними за звільнення від німецьких окупантів в часи Другої світової війни.
Getty Image

В росії вважають, що Польща повинна розрахуватись з ними за звільнення від німецьких окупантів в часи Другої світової війни.

Про це у Telegram-каналі написав голова Держдуми рф В'ячеслав Володін.

«Польща зрадила історичну пам'ять. Забула, що її звільнення від фашистських загарбників далося радянському народу дорогою ціною», – йдеться у його дописі.

Росіянин згадав, що третина територій Польщі є районами з розвиненою інфраструктурою, промисловими підприємствами, а також багаті на природні ресурси. Та за словами Володіна, «ці території увійшли до її складу завдяки росії»

«У повоєнний час радянський народ, відриваючи від себе, витратив на відновлення і розвиток Польщі за сьогоднішніми оцінками понад 750 млрд доларів... Польща існує як держава тільки завдяки нашій країні», – наголосив він.

Відтак країна-окупант вважає, що Польща має повернути придбані за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати росії кошти, витрачені у воєнні та повоєнні роки.

Раніше повідомляли, що Польща, яка бореться за відшкодування Німеччиною збитків за Другу світову війну, може потім вимагати репарацій і від росії.

Також нагадаємо, у Польщі офіційно змінили назву російського Калінінграда та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: