Польща офіційно вимагатиме у Німеччини виплату воєнних репарацій

Читать на русском
Польща офіційно звернеться до Німеччини з вимогою про виплату воєнних репарацій за завдану шкоду під час Другої світової війни.
Getty Images

Польща офіційно звернеться до Німеччини з вимогою про виплату воєнних репарацій за завдану шкоду під час Другої світової війни.

Про це заявив голова партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, передає на Rzeczpospolita.

Сьогодні, 1 вересня, у Варшаві відбулась презентація рапорту про втрати, яких зазнала Польща внаслідок агресії та німецької окупації під час Другої світової війни.

«Сьогодні на Королівському замку у Варшаві буде остаточно ухвалено та оголошено рішення про те, що Польща звернеться до Німеччини про виплату воєнних репарацій, про відшкодування за все, що німці зробили в Польщі протягом 1939 - 1945 років», – повідомив Качинський.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За його словами, Варшава не обіцяє швидкого успіху у цій справі та чекає негативної реакції німецької влади на рішення.

Депутат від партії «Право і справедливість» Аркадіуш Муларчик додав, що загалом сума в доповіді про військові репарації, які Польща повинна отримати від Німеччини, становить понад 850 млрд доларів.

Нагадаємо, Надзвичайний і Повноважний Посол, радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль розповіла, як можна правильно стягнути репарації з росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: