Путін перестав виїжджати за кордон через ордер МКС на арешт – ЗМІ

Читать на русском
Путін перестав виїжджати за кордон через те, що МКС видав ордер на його арешт. Сьогодні стало відомо, що президент рф відмовився від поїздки до Індії.
kremlin.ru

Президент росії володимир путін перестав виїжджати за кордон після видачі ордера на арешт Міжнародним кримінальним судом.

Як повідомляє видання «Верстка» з посиланням на джерела, відмова від поїздок безпосередньо пов'язана з трибуналом.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

Видання нагадує, що за два з половиною місяці після видачі ордера путін жодного разу не залишав межі росії: востаннє він виїжджав за кордон 19 грудня – до Білорусі. До цього, від початку повномасштабної війни, російський диктатор виїжджав за межі країни 10 разів.

Сьогодні стало відомо, що путін не збирається на черговий саміт ШОС до Індії.

«Якщо путін не поїде в Індію – то це через ордер, зрозуміло», – сказало джерело в парламенті рф. На думку співрозмовника, президент «не почувається досить захищеним, у тому числі і через недавні атаки безпілотників на Москву, і намагається мінімізувати ризики для себе».

«Принаймні таку думку транслюють у кулуарах Кремля. Відчуття безпеки (у президента) немає», – додав він.

Нагадаємо, у серпні путін запрошений на саміт БРІКС до Південної Африки, яка є країною-учасницею Римського статуту. У ПАР активно шукають способи, як уникнути своїх зобов'язань та не заарештовувати путіна, якщо він приїде.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: