Депутати Бундестагу підписали листа Шольцу з вимогою дати Україні Taurus

Читать на русском
Три німецькі депутати з різних партій вимагають від Олафа Шольца передати Україні далекобійні ракети Taurus.
AFP via Getty Images

Декілька депутатів німецького Бундестагу підписали листа канцлеру Олафу Шольцу та міністру оборони Борису Пісторіусу з вимогою передати Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це повідомляє видання ZDF.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Лист підписали: Марі-Агнес Штрак-Циммерман (глава оборонного комітету, Вільна демократична партія), Антон Хофрайтер (партія «Зелені») та Андреас Шварц (Соціал-демократична партія).

У листі йдеться, що особливо перед настанням зими важливо покращити військову ситуацію в Україні, тоді як контрнаступ ЗСУ демонструє успіхи: «Зокрема, Україні потрібен крилатий ракетний комплекс Taurus, який знаходиться на озброєнні Бундесверу, щоб послабити російську військову логістику».

Депутати зазначили: в особистих бесідах представники України запевнили, що використовуватимуть це озброєння виключно на своїй території. «Ми не бачимо причин сумніватися в цьому зобов'язанні», – пишуть вони.

Політики додали, що війну можна завершити дипломатичним шляхом, але для цього потрібно покращити стартову позицію України: «Вона має бути здатною вести переговори з позиції сили, щоб досягти сталого миру».

Нагадаємо, у серпні Олаф Шольц дав зрозуміти, що в планах Німеччини поки що немає поставок ракет Taurus Україні. Він також пояснив зволікання Німеччини з цього питання і відкинув звинувачення у нерішучості.

Депутат Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн зазначила, що Шольц єдиний у коаліції блокує рішення про постачання Taurus.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після переговорів із колегою з Німеччини заявив, що у питанні надання ракет Taurus є прогрес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: