У Бундестазі назвали єдину людину, яка блокує постачання Україні ракет Taurus

Читать на русском
У Бундестазі заявили, що Олаф Шольц єдиний у коаліції блокує рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus.
AFP via Getty Images

Керівниця комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що канцлер Німеччини Олаф Шольц – єдиний, хто в коаліції блокує рішення про постачання Україні далекобійних ракет Taurus.

У своєму Twitter вона репостнула статтю видання Bild, в якій йдеться, що Шольц затягує рішення про надання ракет Taurus Україні.

«На даний момент» він не хоче постачати Taurus. «На даний момент» в Україні продовжують вмирати люди. Заради бога, канцлере Шольц, чого ви чекаєте? Він єдиний блокує це рішення усередині коаліції. Це безвідповідально», – написала депутатка.

Нагадаємо, на початку серпня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus.

Але канцлер Олаф Шольц дав зрозуміти, що в планах влади поки що цього немає. Він також пояснив зволікання Німеччини щодо цього питання і відкинув звинувачення у нерішучості.

Глава опозиційного Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що дебати щодо постачання Україні Taurus слід проводити «на європейському рівні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: