У Німеччині пояснили зволікання з рішенням про ракети Taurus для України

Читать на русском
Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет.
Фото: Bloomberg

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, чому його країна зволікає з рішенням про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

Про це повідомляє видання Tagesschau.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Як і в минулому, ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок», - сказав Шольц.

Згідно з його словами, це стосується і доставки ракет Taurus.

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Водночас, німецький канцлер відкинув звинувачення в нерішучості. За його словами, більшість громадян вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь «так».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що влада Німеччини нібито готова відправити в Україну ракети Taurus. При цьому вже сьогодні журналісти заявили, що уряд країни поки не планує постачати ЗСУ Taurus.

А раніше міністр оборони країни Борис Пісторіус назвав пріоритетні напрямки військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: