Німеччина незабаром оголосить про передачу Україні ракет Taurus – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus. За даними ЗМІ, наразі німецька влада узгоджує питання передачі ракет зі своїми найважливішими союзниками, зокрема, зі США.
Фото: MBDA Deutchland

Уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це повідомляє портал T-Online.

У Міноборони Німеччини назвали пріоритетні напрямки у військовій допомозі УкраїніУряд Німеччини має намір і надалі допомагати Україні військовою технікою та боєприпасами. Пріоритетними залишаються три види підтримки – засоби ППО, інженерна та броньована техніка, а також проведення навчань.

За даними журналістів, кілька днів тому німецька влада запросила у Міноборони звіт щодо Taurus з найбільш важливими фактами про зброю: наявність на складах Бундесверу, ризики, ефективність та технічні показники. Військове командування Німеччини у відповідь дало «зелене світло» на поставки цього типу озброєння.

В даний момент німецька влада узгоджує питання передачі ракет зі своїми найважливішими союзниками, зокрема, зі США.

Зазначається, що ракети можуть відправити одночасно зі схожими за характеристиками американськими ATACMS.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що Британія вже передала Україні крилаті ракети великої дальності. А у липні стало відомо, що Франція також поставить ЗСУ такі ракети.

Раніше у Повітряних силах заявили, що Taurus дозволять завдавати ударів на великі відстані – їхній радіус дії складає до 500 км.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: