Кулеба повідомив про просування у питанні передачі Україні ракет Taurus

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори із главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок. Під час зустрічі сторони обговорили можливі постачання німецьких далекобійних ракет Taurus.
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори із главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок. Під час зустрічі сторони обговорили можливі постачання німецьких далекобійних ракет Taurus.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства України.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Після переговорів Кулеба зазначив, що у питанні надання ЗСУ ракет Taurus є прогрес.

«Сьогодні ми краще розуміємо особливості процесу ухвалення остаточного рішення уряду Німеччини. Зі свого боку, Україна готова зробити все необхідне, щоб його прискорити. За підсумками переговорів можу сказати, що опція надання цих ракет залишається відкритою, а процес ухвалення рішення всередині Німеччини просувається вперед», – заявив Кулеба.

Глава МЗС також повідомив, що на переговорах порушувалося питання додаткового посилення протиповітряної оборони України напередодні нового зимового сезону та ймовірних атаках проти енергетичної системи з боку рф.

Нагадаємо, на початку серпня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про рішення поставити Україні далекобійні ракети Taurus.

Але канцлер Олаф Шольц дав зрозуміти, що в планах влади поки що цього немає. Він також пояснив зволікання Німеччини щодо цього питання і відкинув звинувачення у нерішучості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: