Бразилія може відмовитися від членства в МКС

Читать на русском
Уряд Бразилії може переглянути своє рішення щодо приєднання до юрисдикції Міжнародного кримінального суду. На цьому наголосив міністр юстиції країни.
Фото: AFP

Уряд Бразилії може переглянути своє рішення щодо приєднання до юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Про це заявив міністр юстиції країни Флавіо Діно, цитує його CorreioBraziliense.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

За словами чиновника, бразильська влада не розуміє, чому багато «важливих» країн не приєдналися до МКС і не ратифікували Римський статут.

«Наш президент правильно сказав, що існує дисбаланс, коли деякі країни дотримуються юрисдикції Міжнародного кримінального суду, а інші ні, наприклад, США, Китай та інші важливі країни. Це говорить про те, що в якийсь момент бразильська дипломатія може переглянути свою прихильність до цієї угоди», – заявив Діно.

Глава Мін'юсту також вважає, що можливий арешт російського диктатора путіну за ордером МКС нібито буде «рішенням політичного характеру».

«Така ситуація мала б виникнути, щоб можна було провести аналіз того, чи дотримується цей міжнародний договір з урахуванням цієї конкретної обставини, за якої великі країни на планеті не приєдналися до МКС», – сказав чиновник.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного і не виїжджає з рф.

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року. Щоправда, згодом Лула змінив свою позицію щодо арешту путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: