Генпрокурор підтвердив, що США направлять до Гаазького суду докази воєнних злочинів рф

Читать на русском
США передали до Міжнародного кримінального суду свої докази воєнних злочинів росії, заявив Андрій Костін.
фото РБК-Україна

Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив передачу США наявних у них доказів російських воєнних злочинів до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі.

Про це він написав у Twitter.

Кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах і на якій стадії перебувають справиМіжнародний кримінальний суд у Гаазі за час існування засудив 10 осіб та 4 – виправдав. Справи проти 17 обвинувачених було закрито з різних причин, 14 обвинувачених перебувають на волі й 6 – під вартою.

«Сполучені Штати зробили ще один історичний крок до встановлення всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини росії, ухваливши рішення поділитися доказами російських воєнних злочинів із Міжнародним кримінальним судом», – повідомив Костін.

Він подякував генеральному прокурору Мерріку Гарланду та всім колегам з американського Департаменту правосуддя.

«Вкотре ми бачимо, що цілеспрямованість, єдність та наполегливість приносять плідні результати. Кожна зустріч, лист та слухання у Конгресі наближають нас до нашої кінцевої мети – зупинити росію та притягнути злочинний режим Кремля до відповідальності за всі її злочини», – додав Костін.

Нагадаємо, The New York Times раніше писав, що Байден віддав наказ передати до Гаазького суду докази воєнних злочинів росії в Україні.

У Гаазі 3 липня відкрився Міжнародний офіс із розслідування вторгнення рф в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: