Влада ПАР офіційно ініціювала процес арешту путіна за ордером МКС

Читать на русском
Прокуратура Південної Африки направила офіційне звернення до суду для видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна у разі, якщо той приїде до країни.
Фото: Getty Images

Прокуратура ПАР направила офіційне звернення до суду для видачі ордера на арешт російського диктатора володимира путіна, якщо той приїде до країни.

Про це повідомила пресслужба південноафриканської партії Демократичний альянс.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Там зазначають, що відповідний запит було подано ще у понеділок, 17 липня.

«Це означає, що завдяки постійному політичному та юридичному тиску окружного прокурора з метою забезпечення дотримання міжнародних зобов'язань нашої країни уряд офіційно ініціював процес арешту володимира путіна, якщо він ступить на нашу землю», – йдеться у заяві.

У партії також зазначили, що президент Сиріл Рамафоса нібито намагався всіляко убезпечити російського диктатора від ордера на арешт, але навіть заяви про те, що Конституція Південної Африки якимось чином забороняє виконувати директиву МКС, не вплинули на позицію прокурора.

Нагадаємо, ордер на арешт путіна було видано Міжнародним кримінальним судом у Гаазі у березні. Південна Африка, яка ратифікувала Римський статут МКС, має заарештувати російського президента у разі його появи у країні.

Президент Південної Африки спочатку дав зрозуміти, що влада країни не має наміру заарештовувати путіна у разі візиту на саміт БРІКС. Однак пізніше у ПАР повідомили, що путін не приїде на саміт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: