Чотири країни засудили кримінальне переслідування росією прокурора та суддів МКС

Читать на русском
Британія, Коста-Ріка, Італія та Японія засудили кримінальне переслідування російською владою прокурора МКС Каріма Хана, а також трьох суддів – громадян цих країн.
Reuters

Велика Британія, Коста-Ріка, Італія та Японія виступили із спільною заявою, в якій засудили кримінальне переслідування в росії прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмада Хана, а також суддів Томоко Акане (Японія), Розаріо Сальваторе Айтали (Італія) та Серхіо Херер (Коста-Ріка).

Заява оприлюднена на сайті МЗС Британії.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Країни висловили глибоке занепокоєння кримінальним переслідуванням прокурора та суддів російською владою.

«Суд є зобов'язанням його держав-учасниць забезпечити притягнення до відповідальності за найбільш серйозні злочини, що викликають занепокоєння всього міжнародного співтовариства. Викликає жаль, що росія продовжує спроби підірвати мандат суду, і ми знову заявляємо про свою непохитну рішучість залишатися на стороні суду, його посадових осіб та персоналу, а також осіб, які з ним співпрацюють, разом з іншими державами-учасницями», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт володимира путіна, а також дитячого омбудсмена рф Марії Львової-Бєлової.

Після цього слідчий комітет росії порушив кримінальну справу проти прокурора МКС Каріма Хана, а також трьох суддів. Їх звинуватили у «наперед незаконному взятті під варту» та «приготуванні до нападу на представника іноземної держави».

Їх оголосили у розшук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: