Депутату Полтавської облради оголосили підозру у заволодінні коштами

Читать на русском
Правоохоронці викрили депутата Полтавської облради на заволодінні коштами, виділеними на допомогу громадянам. За даними Слово і діло, йдеться про представника Слуги народу Олександра Смірнова.
Фото: Facebook/Слуга народу – Полтава

Правоохоронці викрили депутата Полтавської облради на заволодінні коштами, виділеними на допомогу громадянам.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

За даними «Слово і діло», йдеться про представника «Слуги народу» Олександра Смірнова. У правоохоронних органах вважають, що наприкінці грудня 2022 року депутат допоміг родичці отримати на картковий банківський рахунок 100 000 гривень державних коштів, які передбачалися для виплати громадянам грошової допомоги на лікування.

«12 вересня 2023 року за дорученням керівника САП прокурори за участю детективів НАБУ повідомили про підозру у заволодінні коштами депутату Полтавської обласної ради. Його дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України», – зазначили у САП.

Крім того, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст.191 КК України консультанту відділу із забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради та двоюрідної сестри депутата.

Нагадаємо, у рамках цієї справи детективи НАБУ обшукували автомобіль AUDI Q8, який перебуває у користуванні депутата Смірнова. У машині правоохоронці знайшли мобільний телефон iPhone 14 Pro. На телефоні детективи знайшли низку листувань, важливих для слідства. В одному з таких листування йшлося про перебування інших осіб, яким також можна було виділити разовому грошову допомогу.

Раніше повідомлялося, що Вищий антикорупційний суд заарештував депутата Полтавської облради від «Батьківщини» Сергія Бєлашова. Пізніше він вийшов із слідчого ізолятора під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: