ВАКС заочно заарештував підозрювану у справі «Запоріжцивільпроєкту»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді арешту.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту Галину Тищенко, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи про заволодіння коштів державного підприємства «Запоріжцивільпроєкт».

Таке рішення 5 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Обрати відносно підозрюваної (Галини Тищенко – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання (Тищенко – ред.) і не пізніш як через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваної розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ оголосило в розшук Тищенко.

Нагадаємо, ВАКС слухає справу про заволодіння коштами «Запоріжцивільпроекту». За версією обвинувачення, «Запоріжцивільпроект» та ТОВ «Веста Марк» у січні 2015 року уклали угоду на виконання (у 12 етапів) проектних робіт багатоповерхового житлового комплексу вартістю 155 млн грн. Своєю чергою держпідприємство підрядило для цього ПП «Проектбудстандарт» за 117 млн грн.

Надалі ж «Проектбудстандарт» скопіювало частину проектної документації з раніше виготовленої «Запоріжцивільпроектом» і по результатам сторони підписали відповідні акти здачі-приймання робіт на 18,8 млн грн. Таким чином, фірма отримала право вимоги з держпідприємства цих коштів, а згодом домоглася їх виплатити і через суд.

На думку слідства, саме Цибульський організував та керував злочинною групою, яка намагалася заволодіти коштами інституту. Так, він за часів перебуванням ним на посаді в.о. керівника «Запоріжцивільпроекту» призначив своїм заступником Дмитра Абрамчука. Вже після звільнення Мінрегіоном Цибульського, підконтрольний йому Абрамчук обійняв посаду в.о. керівника інституту і саме Абрамчук підписував угоди з «Веста Марк» та «Проектбудстандарт».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: