НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами депутатом Полтавської облради

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють версію щодо ймовірного заволодіння коштами депутата з Полтавщини через виплату його сестрі.
фото: poltava.to

Національне антикорупційне бюро розслідує факт імовірного заволодіння коштами депутатом Полтавської обласної ради від фракції «Слуги народу» Олександром Смірновим шляхом виплати разової грошової допомоги його двоюрідної сестрі.

Про це йдеться в матеріалах судової справи та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в органах правопорядку.

У НАБУ вважають, що депутат Смірнов вступив у злочинну змову зі службовими особами виконавчого комітету Полтавської обласної ради. Після чого вказані особи здійснили службове підроблення та шляхом зловживання службовим становищем заволоділи бюджетними коштами на користь двоюрідної сестри депутата. Детективи встановили, що депутат, маючи відповідно до «Положення про порядок та умови надання разової грошової допомоги» право на надання з обласного бюджету грошових коштів у якості разової грошової допомоги громадянам, домовився про видачу цих коштів своєму родичу.

У межах цієї справи детективи НАБУ обшукували автомобіль AUDI Q8, який перебуває в користуванні депутата Смірнова. В машині правоохоронці знайшли мобільний телефон iPhone 14 Pro, який вилучили. На телефоні детективи знайшли низку листувань, які важливі для слідства. В одному з таких листувань ішлося про віднайдення інших осіб, яким так само можна було виділити разовому грошову допомогу.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд заарештував депутата Полтавської облради від «Батьківщини» Сергія Бєлашова. Пізніше він вийшов зі слідчого ізолятора під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: