Законопроєкт про відновлення е-декларування передали на підпис Зеленському

Читать на русском
Законопроєкт про е-декларування підписав спікер парламенту Руслан Стефанчук, і тепер документ передали на підпис президенту Володимиру Зеленському. Очікується його вето.
Фото: Офіс президента України

Законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників передали на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це йдеться у картці документа на сайті парламенту.

Нардеп Ярослав Железяк повідомив, що Зеленський вже цього тижня може накласти на законопроєкт вето та повернути його до Верховної ради.

«Чекаємо на швидку реакцію президента у вигляді технічного вето та виправлення правки про відкриття декларацій відразу. За графіком це має відбутися цього тижня і вже у вересні Рада змінить текст, щоби декларації були відкриті. P.S. Зміни до КУАП №9587-д теж пішли на підпис до ВП», – написав він.

Нагадаємо, Верховна рада 5 вересня ухвалила законопроєкт про відновлення електронного декларування для посадових осіб, але провалила поправку про негайне відкриття реєстру декларацій. З інфографік «Слово і діло» можна дізнатися, як депутати голосували за весь законопроєкт та за поправку.

Зеленський говорив, що перед підписанням законопроєкту консультуватиметься із віцепрем'єром з питань європейської інтеграції.

За інформацією нардепа, президент накладе на законопроєкт вето, а згодом Верховна рада переголосує його.

Накласти вето на законопроєкт Зеленського закликали українці (потрібна петиція буквально за кілька годин набрала голоси), а також депутати Європарламенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: