Новий історичний крок між Україною та ЄС має відбутися цього року – звернення Зеленського

Читать на русском
За його словами, він очікує нового голосування щодо негайного відкриття реєстру декларацій. І це питання не лише політичної відповідальності парламенту, а й наших переговорів із Євросоюзом щодо вступу.
Офіс президента

Новий історичний крок між Україною та Євросоюзом має відбутися цього року, і всі гілки української влади повинні спрацювати на цей крок.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

За його словами, він очікує нового голосування щодо негайного відкриття реєстру декларацій. Зеленський зазначив, що вже у вересні таке рішення має бути.

«Як, до речі, й стосовно законопроекту щодо ПЕПів – політично значущих персон. І це питання не лише політичної відповідальності парламенту, а й наших переговорів із Євросоюзом щодо вступу. Новий історичний крок між Україною та ЄС має відбутися цього року, і всі гілки державної влади в Україні повинні спрацювати на цей крок», - заявив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Перше – закон про електронне декларування. Одразу, як сьогодні вранці проголосований закон надійшов із Верховної Ради, підписав вето.

  • Перед усіма іншими нарадами цього дня провів Військовий кабінет. Особливе коло учасників.

  • Вагоме рішення Данії є сьогодні – найбільший за весь час повномасштабної війни та вже 12-й оборонний пакет. Обсяг цього нового пакету – понад 800 мільйонів доларів. За змістом – саме те, про що ми домовлялися з пані Премʼєр-міністром Метте Фредеріксен та її урядовою командою.

  • Сьогодні дуже продуктивно поспілкувався зі студентами університетів Нідерландів. Це був широкий формат – кілька університетів. Доволі політичні були питання. Справді хороша увага до України, до нашої боротьби за свободу. Я вдячний Нідерландам – і суспільству, і політичній спільноті.

  • Сьогодні є за що подякувати всім воїнам нашої 95-ї окремої бригади ДШВ. 3-тя штурмова – молодці, хлопці! Об’єднана штурмова бригада Національної поліції «Лють» – дякую! Всі три бригади відзначилися в боях на Бахмутському напрямку. Важливі успішні дії. 46-та окрема аеромобільна, 47-ма окрема механізована – дякую вам, воїни, за ваш рух уперед! 72-га окрема механізована бригада та 79-та окрема, ДШВ – дякую за надзвичайно міцний захист наших позицій! І особливо відзначу сьогодні спецпідрозділи ГУР, які виконують завдання в районі Кліщіївки та в інших надзвичайно гарячих точках.

Нагадаємо, що Зеленський найближчим часом зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Також сьогодні Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій, ухвалених з 24 лютого 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: