Одна з країн ЄС домовилася про покупку майже півтисячі систем HIMARS

Читать на русском
Разом з 18 пусковими установками, замовленими у 2019 році - один дивізіон, польська армія матиме понад 500 пускових установок HIMARS у 28 дивізонах.
Маріуш БлащакReuters

Уряд Польщі затвердив угоду про покупку у Сполучених Штатів Америки 486 одиниць реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє видання RMF 24, цитуючи заяву міністра оборони Польщі Маріуша Блащака.

Згідно з його словами, постачання американських РСЗВ розпочнуться наприкінці 2025 року. Міністр зазначив, що саме така кількість установок потрібна Польщі для того, щоб стримувати агресора.

«Разом з 18 пусковими установками, замовленими у 2019 році - один дивізіон, польська армія матиме понад 500 пускових установок HIMARS у 28 дивізонах», - додав Блащак.

Керівник польського відомства уточнив, що HIMARS буде складно адаптувати та інтегрувати з системами Польщі. Цей процес триватиме протягом двох років після постачання РСЗВ.

Як відомо, раніше Польща замовила у США танки Abrams.

Нагадаємо, що перші пускові установки HIMARS Польща отримала 15 травня.

Також у Польщі заявили про бажання відкрити сервісний центр для американських танків Abrams у Європі та виробництво снарядів до них зі збідненим ураном. Також на території країни планують збудувати склади військової техніки НАТО, що дасть їй можливість бути ще більш захищеною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: