Росіяни глушать сигнали наведення HIMARS, кількість влучань по їх позиціях зменшується – CNN

Читать на русском
В останні місяці системи HIMARS стали менш ефективними на фронті через інтенсивне блокування з боку росіян, що змушує американських та українських офіційних осіб шукати способи обходу глушіння.
Далекобійна американська високоточна артилерійська ракетна система M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS)Courtesy Image

Останніми місяцями російські загарбники все частіше глушать сигнали наведення на ціль американських ракетних комплексів HIMARS. Через це зменшилась кількість влучань по ворожих позиціях.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

За словами операторів БПЛА з різних напрямків фронту, спостерігається зниження ефективності мобільних комплексів HIMARS через. Причиною цього є використання ворогом електронних глушників, які збивають систему наведення з GPS.

Військова допомога для України: яке озброєння надали партнериЗброю Україні надіслали США, Велика Британія, Канада та інші країни. Докладніше – на інфографіці.

У той же час глушіння може мати негативні наслідки і для самих росіян, впливаючи на їхню здатність зв'язуватися і діяти.

Джерела CNN наголошують, що тепер українській стороні необхідно шукати способи налаштувати програмне забезпечення HIMARS таким чином, щоб протистояти російським зусиллям по глушінню. У цьому українські спеціалісти взаємодіють з американськими фахівцями, зокрема, працюючи над регулярними оновленнями програмного забезпечення.

«Це постійна гра в кішки-мишки з пошуку контрзаходів проти глушіння. Незрозуміло, наскільки ця гра є ефективною в довгостроковій перспективі», – сказав представник Пентагону.

Нагадаємо, Пентагон має намір подвоїти виробництво високоточних ракет для HIMARS.

Також у США готуються наростити виробництво систем HIMARS.

Також повідомлялося, що росія намагається заглушити Starlink в Україні за допомогою експериментальної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: