Росія наприкінці серпня намагалася атакувати цивільне судно у Чорному морі – Сунак

Читать на русском
Наприкінці серпня росія вдарила ракетами по цивільному вантажному судну в одному з портів Чорного моря. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак.
Фото: Reuters

Наприкінці серпня росія вдарила ракетами по цивільному вантажному судну в одному з портів Чорного моря.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак під час виступу у парламенті, повідомляє Reuters.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Завдяки розсекреченим розвідувальним даним ми знаємо, що 24 серпня російські військові атакували цивільне вантажне судно в Чорному морі кількома ракетами», - сказав Сунак.

Ракети цілилися в судно під ліберійським прапором, що стояло у порту. За попередніми даними, йдеться про два «Калібри», які були запущені з ракетоносця Чорноморського флоту рф.

Відомо, що атаку було відбито силами української ППО.

Нагадаємо, 16 серпня з порту Одеси вперше після закінчення зернової угоди вийшло судно. Друге таке судно вийшло 28 серпня.

Як відомо, після виходу з зернової угоди рф почала погрожувати цивільним судам. Після цього окупанти неодноразово обстрілювали українські порти та зерносховища. Детальніше про атаки росії на порти можете дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: