Росія здатна збільшити виробництво снарядів, але це не покриє її потреб на війні – Reuters

Читать на русском
Росія зможе наростити виробництво артилерійських боєприпасів до 2 млн на рік. Але навіть ця кількість не відповідає реальним потребам окупантів на фронті.
Фото: US DoD

Росія має змогу збільшити виробництво артилерії в найближчі кілька років приблизно до 2 мільйонів снарядів на рік, що приблизно вдвічі перевищує деякі попередні очікування Заходу. Проте навіть цей показник не відповідає потребам Москви у війні в Україні.

Про це пише Reuters із посиланням на західного чиновника.

Посадовець оцінив, що війська рфминулого року використали в Україні від 10 до 11 млн снарядів, зазначивши, що країна-агресор перебуває у «скрутному становищі».

«Якщо ви витратили 10 млн снарядів минулого року, а зараз перебуваєте в центрі бойових дій і можете виробляти лише 1-2 млн снарядів на рік, це не можна назвати сильною позицією», – вважає західний чиновник.

Співрозмовник Reuters додав, що російська оборонна промисловість може почати виробляти до 200 танків на рік. Ця цифра теж удвічі перевершує очікування Заходу, але не дасть змоги рф заповнити втрати бронетехніки.

«Якщо ви втратили 2 тисячі танків, вам знадобиться 10 років, щоб досягти тої кількості, з якої ви почали», – підрахував чиновник.

Він додав, що сама російська економіка відчуває напругу, оскільки кремль переспрямовує ресурси в Україну, збільшуючи витрати на оборону та скорочуючи «на все інше».

Нагадаємо, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин готовий укласти з президентом росії путіною угоду з постачання зброї.

Раніше в США заявили про те, що росія має намір купити у Північної Кореї артилерійські снаряди для використання на війні проти України.

Також повідомлялося, що Китай таємно відправляє спорядження росії, достатнє для оснащення армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: