Російські загарбники відчувають нестачу військової техніки – ISW

Читать на русском
Російським окупантам, які воюють на сході України, не вистачає техніки. Це сковує їхні дії та знижує бойовий дух.
censor.net

Російським окупантам, які воюють на сході України, не вистачає техніки. Це сковує їхні дії та знижує бойовий дух.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

За їхніми словами, техніки не вистачає особливо 2-й та 20-й загальновійськовим арміям російської федерації.

Відтак російські командири регулярно карають військовослужбовців, які не випускають свої автомобілі на завдання. Відтак військовослужбовці відчувають, що вони воюють зі своїми командирами.

Крім того, підрозділи окупантів на південному напрямку скаржаться, що російська влада не забезпечує їх катерами. Загарбникам також не вистачає контрбатарейних можливостей, особливо після звільнення на початку липня командувача 58 загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова.

«Постійні скарги від російських солдатів свідчать про те, що Міноборони росії не бажає або не може розв'язувати проблеми постійної нестачі обладнання та проблеми з низьким моральним духом своїх солдатів», – додають у повідомленні.

Раніше аналітики повідомляли, що удари української армії по тилових районах росіян погіршують моральний дух окупантів. Це може загрожувати стабільності оборони армії рф на багатьох ключових ділянках фронту.

Додамо, протягом минулої доби, 21 серпня, на фронті відбулось близько 30 бойових зіткнень з ворогом. ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: