Наступ ЗСУ змусив росіян змінити систему управління – ISW

Читать на русском
Наступ Сил оборони змусив окупантів змінити систему управління і командування, а також адаптувати системи РЕБ для захисту від українських безпілотників.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські збройні сили на тлі контрнаступу українських військ внесли значні зміни в командування та управління в Україні, щоб захистити командну інфраструктуру та покращити обмін інформацією.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що, розгортання російських військ, ймовірно, все ще загострює проблеми з горизонтальною інтеграцією.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

За інформацією Центру безпеки і нових технологій (CSET), росіяни перенесли штаби за межі досяжності більшості ударних систем ЗСУ і розмістили передові командні пункти за добре захищеними позиціями.

Крім того, обмеження артилерії рф в Україні спонукають російських військових змінювати «вогневу доктрину», що змінює обсяг обстрілів на їх точність.

Також у CSET зазначають, що військові рф посилили зв'язок між розвідувальними системами і артпідрозділами для підвищення точності вогню, оскільки стикаються зі зростаючими обмеженнями щодо їхньої здатності використовувати масований непрямий вогонь.

«Військам рф не вистачає боєприпасів для ведення масованого непрямого вогню через те, що вони мають труднощі з транспортуванням великої кількості боєприпасів до лінії фронту і бачать, що ефективність масованих ударів зменшується», – зазначають аналітики.

У Королівському інституті об'єднаних служб (RUSI) заявили, що російські сили намагаються покращити сигнали за рахунок ширшого використання сервісів C2 на основі додатків без особливої підготовки, а також адаптують розгортання комплексів РЕБ. Окупанти розосереджують системи «Поле-21» та розглядають їх як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських БпЛА.

Нагадаємо, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що на Бахмутському напрямку росіяни важко утримують позиції.

Також повідомлялося, що військова розвідка США оцінила ймовірність прориву контрнаступу ЗСУ до кінця року.

Крім того, генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україна поступово набирає обертів у контрнаступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: