Блінкен відзначив прогрес у контрнаступі України

Читать на русском
Держсекретар США Блінкен під час візиту до Києва відзначив хороший прогрес у контрнаступі ЗСУ.
AFP/Getty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен відзначив «хороший прогрес» Збройних сил України під час контрнаступу.

Він сказав про це на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, передає CNN.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Ми спостерігаємо хороший прогрес у контрнаступі, і це дуже обнадіює. Ми хочемо переконатися, що Україна має все, що їй потрібно не лише для успіху в контрнаступі, а й у довгостроковій перспективі. Щоб переконатися, що вона має сильний стримуючий фактор, сильну обороноздатність – щоб у майбутньому подібна агресія більше не повторилася», – заявив Блінкен.

Держсекретар сказав, що під час свого третього візиту в період повномасштабної війни він знову був «вражений надзвичайною хоробрістю та стійкістю українського народу, українських сил, керівництва України».

«І я тут насамперед, щоб продемонструвати нашу постійну та рішучу підтримку України у боротьбі з цією агресією», — додав він.

Нагадаємо, ЗСУ прорвали першу та найскладнішу лінію оборони росіян на півдні. Це також підтвердив голова Об'єднаного Комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Секретар РНБО констатував, що контрнаступ української армії йде за затвердженим планом, але досить непросто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: