У ЗСУ повідомили, що на одному з напрямків росія готує «ударний кулак» із сотні тисяч військових

Читать на русском
Російська окупаційна армія готується до активізації бойових дій на Куп'янському напрямку і зараз формує ударний кулак для спроби наступу. Про це повідомили у пресслужбі Східного угруповання ЗСУ.
Фото: obozrevatel.com

Російська окупаційна армія готується до активізації бойових дій на Куп'янському напрямі і зараз формує «ударний кулак» для спроби наступу.

Про це повідомив керівник пресслужби Східного угрупування ЗСУ Ілля Євлаш в коментарі Радіо Свобода.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Він зазначив, що ворог має намір залучити до наступу щонайменше 100 тисяч людей. Однак дії росії не є сюрпризом для українських військових, оскільки аналогічну тактику окупанти вже використовували на інших напрямках.

«Цю тактику ми вже проходили і в Бахмуті, і на інших напрямках. Однак, коли грамотно формуються дії та відбувається планування та використовуються різні асиметричні дії, і правильно використовуються складки місцевості, рельєф, то кількість вже, в принципі, не грає такої визначної ролі, яку мало раніше», – сказав Євлаш.

За словами представника Східного угруповання ЗСУ, у росіян під Куп'янськом спостерігаються серйозні проблеми з технікою.

«Щоразу ми фіксуємо некомплект техніки. І такі джерела як Oryx фіксують підбиття танків Т-55, тобто ми можемо зробити висновок, що з технікою справді складно», – підсумував Євлаш.

Нагадаємо, за даними Міноборони, армія країни-агресора планує провести ротацію на Куп'янсько-Лиманському напрямку та застосувати там десантно-штурмові бригади.

Раніше у ЗСУ розкрили головну ціль атак росіян на Куп'янському напрямку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: