Україна поступово набирає обертів у контрнаступі – Столтенберг

Читать на русском
Єнс Столтенберг зазначив, що Україна поступово набирає обертів у контрнаступі і змогла прорвати оборонні лінії російських військ.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Україна «поступово набирає обертів» у своєму контрнаступі, незважаючи на важкі бойові дії.

Таку оцінку він дав, виступаючи перед членами Європейського парламенту, пише CNN.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Столтенберг заявив, що підтримка союзників по НАТО допомогла розпочати український контрнаступ, який зараз починає давати плоди.

«Українці поступово набирають сили. Це важкі бої, але вони змогли прорвати оборонні лінії російських військ. І вони рухаються вперед», – сказав генсек.

Нагадаємо, «хороший прогрес» Збройних сил України в ході контрнаступу відзначив також держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва.

Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що контрнаступ просувається, хоч і повільно. Дається взнаки брак зброї.

Сьогодні від Генштабу стало відомо, що українські військові вийшли на нові позиції біля Роботиного та Вербового у Запорізькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: