Бійці ЗСУ пройшли нові рубежі в районах Роботиного та Вербового

Читать на русском
ЗСУ за добу відбили атаки окупантів на чотирьох напрямках і продовжують контрнаступ на півдні.
фото Генштаб ЗСУ

Українські військові продовжують вести наступальні операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Захисники вийшли на нові позиції біля Роботиного та Вербового у Запорізькій області.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у зведенні 7 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Мали успіх в районах південніше Роботиного та західніше Вербового, закріплюються на досягнутих рубежах», – сказано в повідомленні.

Крім того, на Бахмутському напрямі ЗСУ просуваються на південь від міста Бахмут та закріплюються на досягнутих рубежах.

Також Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар'їнському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Мар'їнки Оріхово-Василівки Донецької області та Новоєгорівки в Луганській області.

Загалом оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною. За добу відбулося 39 бойових зіткнень.

Нагадаємо, за даними Генштабу, російська армія з початку вторгнення втратила в Україні 266 900 військових. Раніше повідомлялося, що на Куп'янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: