У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для деяких студентів

Читать на русском
Представник президента у Верховній Раді Федір Вениславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для однієї із категорій студентів. Йдеться про чоловіків призовного віку, які здобувають другу вищу освіту.
Фото: Укрінформ

Представник президента у Верховній Раді народний депутат Федір Веніславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для однієї з категорій студентів.

Заяву, присвячену цій темі, парламентар зробив в інтерв'ю порталу Українські новини.

Рада розширила список тих, хто підлягає мобілізації: кому скасували право на відстрочкуЗгідно з новим законопроєктом, тепер опікуни людей з інвалідністю 1 та 2 груп можуть бути призвані на службу до лав ЗСУ, якщо крім них є кому доглядати за родичем.

Йдеться про чоловіків призовного віку, які здобувають другу вищу освіту.

«З перших днів війни, ви пам'ятаєте, ми про це говорили, різко збільшилася кількість абітурієнтів 30-35 років, які почали раптом здобувати знання на денній формі навчання. З точки зору законодавства таке право передбачено. Людина навчається на денній формі у будь-якому віці та має право на відстрочку, але ми розуміємо, що є зловживання», – стверджує нардеп.

За його словами, в Україні, а також у багатьох закордонних навчальних закладах відкрили цілі факультети для здобувачів другої вищої освіти, бо «це заробляння грошей».

«Це те, що вимагає редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання. Я думаю, що цілком справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це не може бути підставою для відстрочення під час воєнного стану», – сказав Веніславський.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що військові просили його посилити мобілізацію. Але, за словами глави держави, рішення щодо цього прийматиметься після кадрових перестановок у військкоматах.

Раніше повідомлялося, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки до середини осені матимуть доступ до низки державних реєстрів, що дозволить оптимізувати роботу військкоматів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: