Зеленський підписав закон про адміністративно-територіальний устрій Криму

Читать на русском
Відповідний закон був ухвалений Верховною Радою ще 23 серпня - у день проведення третього саміту Кримської платформи.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зміну адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє представництво президента України в АРК.

Як зазначається, глава держави підписав закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим».

Відповідний закон був ухвалений Верховною Радою ще 23 серпня - у день проведення третього саміту Кримської платформи.

«Після набрання чинності законом - наступного дня після його офіційного опублікування, будуть введені в дію рішення, прийняті парламентом у 2016 та 2020 роках щодо декомунізації та запровадження нового районного поділу Автономної Республіки Крим», - йдеться у публікації.

Як пояснили у представництві, головною метою закону є підготовка підґрунтя для деокупації тимчасово підконтрольного російським загарбникам українського півострова, оскільки «військові та військово-цивільні адміністрації створюються для діяльності на території територіальних громад».

Закон також доручає Кабінету Міністрів протягом 1 місяця визначити території та адміністративні центри територіальних громад в АР Крим.

Крім того, уряд має протягом 3 місяців створити районні державні адміністрації нових районів, а також внести на розгляд парламенту законопроект щодо особливостей відновлення публічної влади Криму після деокупації.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які шляхи повернення Криму озвучує військово-політичне керівництво.

Також на інфографіці ми порівняли сценарії створення та утримання росією сухопутного коридору у Крим із реальною ситуацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: