Зеленський назвав пріоритетний шлях визволення Криму від російської окупації

Читать на русском
Україні не обов'язково звільняти Крим військовим шляхом – після виходу на адмінкордон півострова на перший план вийде політичний варіант деокупації. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україні не обов'язково звільняти Крим військовим шляхом – після виходу на адмінкордон півострова на перший план вийде політичний варіант деокупації.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю «1+1».

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

За його словами, такий підхід дозволить уникнути масштабних втрат.

«Це менше жертв. Якщо ми будемо на адміністративних чи умовних кордонах із Кримом, я вважаю, що можна буде політично дотиснути демілітаризацію росії на території українського Криму. Я вважаю, що це було б краще. Краще, перш за все, для тих, хто це виконуватиме. Будь-яка війна – це все одно втрати, де б вона не була. Тому треба все розраховувати», – сказав Зеленський.

Водночас президент запевнив, що Україна не має наміру переходити кордони з рф і вести війну на території країни-окупанта.

«Це – великий ризик. У такому разі ми залишимося одні, без допомоги», – заявив глава держави.

Нагадаємо, нещодавно керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що без воєнних дій звільнити Крим буде неможливо. А секретар РНБО Олексій Данілов, у свою чергу, сказав, що деокупація півострова, найімовірніше, відбуватиметься військовим шляхом.

Раніше у Зеленського розповіли, скільки колаборантів у Криму можуть постати перед судом після деокупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: