Російські окупанти задіяли «резервну армію» на півдні України – ISW

Читать на русском
Російські військові розгорнули резервну армію, щоб кинути додаткові сили на південь України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.
Фото: armyinform.com.ua

Для утримання півдня України в умовах контрнаступу ЗСУ російські військові розгорнули «резервну армію». Для цього вони передислокували підрозділи з Луганської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами очільника Головного військового управління розвідки України Кирила Буданова, російські військові розгорнули частини новоствореної «резервної армії» (25-та загальновійськова армія), щоб дати можливість підрозділам, які зараз знаходяться на передовій у Луганській області, передислокуватися в бік для захисту від українського контрнаступу на півдні України.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

На думку фахівців ISW, 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання.

Також аналітики зазначають, що окупанти розчаровані контрбатарейним вогнем рф поблизу Урожайного та вздовж лінії Новомайорське-Новодонецьке-Керменчик.

Крім цього, солдати армії рф, що тримають оборону в цьому районі, перебувають у поганому фізичному стані та в психологічному стресі.

Також, за даними ISW, українські війська продовжували наступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області та досягли певного прогресу 1 вересня. Геолокаційні кадри показують, що ЗСУ незначно просунулися на північний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Нагадаємо, росія зіткнулася з дефіцитом пального.

Також повідомлялося, що російські загарбники відчувають нестачу військової техніки.

Раніше стало відомо, що ЗСУ продовжують проривати лінії оборони росіян на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: